MinkD


MinkD - Grafisch ontwerper, Illustrator en Zeefdrukker.
Mijn stijl is geïnspireerd door surf, skate en reizen.

De kledij, tote bags en prints druk ik samen met AnnaBella in ons zeefdruk atelier in de Meibloemstraat in Gent, boven onze winkel 'Collectief'.

Kreeft


KREEFT Handgemaakt, met liefde
Unieke sieraden en hoepels.
Kleine gelukjes voor iedereen.


de Planterie


Dagelijks geven de kleine gelukjes op mijn pad mij de inspiratie om op een unieke en originele manier te experimenteren met bloemen en planten. Wens je graag een prachtig bloemstuk, een wilder boeket met contrasterende kleuren en vormen, een plantenterrarium geïnspireerd op een woestijn of dat kroontje dat jou net dat tikkeltje meer laat stralen?

Neem dan eens een kijkje bij de Planterie.

Laura M. Wauters


Een gedichtenbundel om u tegen te zeggen. Laura Wauters vond in de creatie van dit werk haar geheel eigen muzikale taal. Elk gedicht heeft een strak en gebald ritme. Het is een uitdaging die de lezer moet aangaan, maar hij wordt er rijkelijk voor beloond. Het is een rollercoaster die je meeneemt naar een sensuele relatie met de wereld.

Laura trad reeds enkele malen op open mics in Gent en Brussel en publiceerde ook al werk bij SpeakEasy, Spoken Word Brussels.

Dit boek is een eerste collectie met volledig eigen werk.

Leen Vanhoutte


Schattig, zacht, vrolijke kleurtjes en met zorg en liefde zelf ontworpen en gemaakkt. Dit kenmerkt de haakwerkjes van Leentje. Zij haakt een uitgebreid assortiment gaande van knuffeltjes, grappige potloodfiguurtjes en potjes, baby-schoentjes, haarspeldjes en allerlei leuke hebbedingetjes voor kinderen en volwassennen met een jonge geest.

Jonas Marga


Bella Storia


Onder het label Bella Storia creëer ik tassen, accessoires en juwelen uit recuperatiemateriaal. Kapotte fietsbanden, plastic flessen, oude stoffen en andere materialen die meestal op de afvalberg belanden, worden na een transformatie in mijn thuisatelier nieuwe eigentijdse producten, klaar voor een nieuw, mooi verhaal.
Vandaar "Bella Storia".

AnnaBella - Graphics


Met AnnaBella maakt Ingeborg Hillaert tekeningen geïnspireerd op haar reizen en liefde voor de natuur.

Haar herinneringen, ervaringen en emoties worden weerspiegeld in haar tekeningen.

Het liefst spendeert ze uren aan de keukentafel, met een koffietje, en creëert ze lijntje per lijntje en stipje per stipje een weelderige tekening. Kenmerkend in haar werk zijn de vele kleine details en cirkelvormige elementen. Naast tekenen heeft ze ook een passie voor zeefdruk. Deze passie deelt ze met haar man MinkD. Samen drukken ze hun werk in hun zeefdruk atelier in de Meibloemstraat in Gent, boven hun winkel 'Collectief'.

Adama zeep


 Alle zepen bij Adama worden kleinschalig en met de hand gemaakt.

De ingrediënten worden met zorg uitgekozen met biologische en Fairtrade labels, soms rechtstreeks van de boer of producent. 

Geen onnodige ingrediënten zijn toegevoegd tijdens het proces,

de zepen zijn dus puur natuur.


SDP Keramiek


Achter SDP Keramiek gaat de Genste Sarah De Puydt schuil. Ze leert al enkele jaren de stiel in het atelier van de ervaren rot in het vak Lies Van Daele. Het trage proces geeft haar energie: het kneden, draaien, drogen, nauwkeurig finalizeren, glazuren en bakken. Tot op het laatst blijft het spannend.

Voor haar warme creaties vindt Sarah inspiratie bij het samenzijn met vrienden, eindeloos koffiekletsen, 'op den bots' samen eten, een bord bijschuiven voor spontaan bezoek. "Je kan nooit genoeg servies in huis hebben," vindt ze. Voor elke gelegenheid creëert Sarah prachtige kommen, borden, bekers en tasjes.

Sigmataf


Sigmataf, of S. T. in het Grieks zijn de initialen van de bezieler van onze onderneming. Doorheen de jaren maakte hij zich de ambacht meester in de keramiek ateliers van Thessaloniki. Aangespoord door de passie van vader S.T. en onder zijn begeleiding creëert de volgende generatie prachtige juwelen.
Zo gaat de vergaarde kennis niet verloren en wordt via atelier Sigmataf terug aan de werld aangeboden.

Aard_Werk_


Bij Aard{werk} kan je zowel gebruiksgoed als sculpturaal werk vinden. In mijn sculpturaal werk probeer ik telkens op een humoristische manier te verwijzen naar gebruiksgoed.

Niets van het kostbare materiaal gaat verloren; uit het snijverlies van het porselein worden oorbellen gemaakt, de draaiklei wordt gerecupereerd en levert zeldzame kleuren….

Ik ben als het ware ‘begeesterd’ door het ambacht en het plezier van het ‘maken’ laat me niet meer los.

CramCram


Gefascineerd door Afrika en door de Afrikaanse wax die er vaak het straatbeeld kleurt, startten we een collectie voorwerpen bekleed met of gemaakt uit deze stoffen.

De kleuren en patronen zijn oneindig gevarieerd, zodat de spullen die we maken in elk interieur wel een plaatsje vinden.

Kussens, tasjes groot en klein, boekjes, …..